4 augusti 2012

Sökträning

Då har vi dragit igång då, Sökhundsgruppen Västernorrland. Vi är ett väldigt trevligt och väldigt blandat gäng med väldigt blandad kunskap. Det känns som om det kan bli hur bra som helst! Vår första träning hade vi i måndags, då var vi ett helt gäng som träffades i skogen. Vi delade upp oss i två grupper - några lite mer vana och några lite mindre vana. Vi som var lite mindre vana bestämde oss för att bara pröva några vindmarkeringar - ha hunden i koppel och passera en dold figurant för att se om hunden fick vittring och ville dit.  Det blev blandade resultat, men alla hundar hittade sina figuranter och fick sina förtjänta belöningar. Joker hade svårt att förstå att man skulle lyfta nosen (det var i princip noll vind) så det blev mycket nos i backen där... Jag och Joker avslutade med att prova på att träna "flying" enligt Canismetoden: hunden ska löpa snabbt mellan två figuranter på var sida om mittstigen nära sin förare. Förare och figuranter avancerar sakta framåt. Man börjar med helt synliga figgar på nära håll och flyttar sakta ut dom på längre och längre avstånd - fortfarande synliga. Allt eftersom det fungerar bra så kör man med delvis dolda och sedan helt dolda figgar.
Vi provade bara litegrann med Robert och Linda som figgar, och Joker fattade snabbt vitsen: spring snabbt till den andra så vankas det mer belöning! I onsdags var vi ett mindre gäng (jag, Linda, Robert och Mia) som var ute och tränade, och då körde jag bara flying. Så här såg det ut:


Och så lite bilder från första träningskvällen i måndags:

Vallning pågår!

Neo och Robban var först ut....

... och visst hittade dom figuranten Linda!!

som sedan gick med sin Bonnibell


Och hon fick också en dejt i skogen:-)

Joker tyckte att det luktade väldigt gott på marken...


Åsså kom det några vackra hästar och störde oss lite;-)

Men det är klart att han lyckades också!



Anette och Elvis står på tur

Wiviannes boxer var verkligen taggad! (Sorry, kommer inte ihåg hans namn just nu)

Väntar på sin tur...

Är det så här man tigger godis?


Linda o Robban funderar på upplägget...


I går blev det lydnadsträning på klubben med Linda o Robban. Det kändes som om det lossnade lite med positionsträningen, men vi har långt kvar till någon sort tävlingsmässighet... men nu är jag så pass bra i foten att jag kan träna på ett vettigt sätt igen, så nu är det bara att sätta fart...

See ya!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar